Κανόνες προσωπικής υγιεινής για κορίτσια

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Υγεία

Περιγραφή

Οι κανόνες προσωπικής υγιεινής σίγουρα υπάρχουν και για τα αγοράκια μας και για τα κοριτσάκια μας. Σίγουρα όμως, όλες οι μαμάδες γνωρίζουμε ότι τα κορίτσια θέλουν μια πιο ιδιαίτερη προσοχή. Γι’ αυτό καλό είναι να συζητήσετε μαζί με την κόρη σας τον τρόπο που μπορεί να διατηρεί ένα σωστό τρόπο προσωπικής υγιεινής της ευαίσθητης περιοχής, έτσι ώστε να ενισχύει και να διατηρεί την άμυνα της και να αποφύγει διάφορες μολύνσεις και ερεθισμούς που μπορεί να τύχουν. 

Ενημερώστε την για όλες τις περιπτώσεις που θα πρέπει να προσέχει και τι πρέπει να κάνει.

Όταν κάνουμε μπάνιο
Εξηγείστε της ότι όταν κάνει μπάνιο θα πρέπει να πλένεται καλά και ότι θα πρέπει να χρησιμοποιεί ειδικό σαπούνι για την ευαίσθητη περιοχή των γυναικών. Να μην χρησιμοποιεί το σφουγγάρι στην διαδικασία αυτή καθώς αποτελεί φορέα μικροβίων και να σκουπίζεται πολύ καλά με καθαρή πετσέτα ώστε να απορροφάται η οποιαδήποτε υγρασία που μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη μικροβίων και να οδηγήσει σε κάποιο είδος μόλυνσης. 

Στη χρήση της τουαλέτας
Σημαντική πληροφορία για την τουαλέτα είναι για αρχή, ότι όταν σκουπίζεται η φορά με την οποία το κάνει θα πρέπει να είναι από εμπρός τα πίσω. Επίσης, να μάθει ότι δεν θα πρέπει να κάθεται σε ξένες τουαλέτες καθώς μπορεί να υπάρχουν αρκετά μικρόβια και να αποφεύγει τις βρώμικες. Και τέλος, ότι θα πρέπει να πλένει τα χέρια της όχι μόνο μετά την χρήση της τουαλέτας αλλά και πριν για να μην μεταφέρει η ίδια κάποιο μικρόβιο.

Στα ρούχα
Μια ρουτίνα για την 
κόρη σας θα πρέπει να είναι η αλλαγή του εσωρούχου της καθημερινά και κατά προτίμηση να χρησιμοποιεί μόνο βαμβακερά όπου δεν προκαλούν ερεθισμούς και δεν δημιουργούν μικρόβια όπως τα συνθετικά που προκαλούν μια δυσφορία στην συγκεκριμένη περιοχή. Επίσης, να φοράει καθαρά και άνετα ρούχα που βοηθάνε να αναπνέει η περιοχή και να μην φοράει δανεικά ρούχα από φίλες της χωρίς να έχουν πλυθεί πρώτα.

Το καλοκαιράκι
Μάθετε το κορίτσι σας να μην κολυμπάει σε παραλία που είναι βρώμικη η θάλασσα και να μην κάθεται στην άμμο καθώς μπορεί να κολλήσει κάποιο μικρόβιο και από το νερό αλλά και από την αμμουδιά. Ενημερώστε την να έχει πάντα μαζί της ένα δεύτερο μαγιό ώστε να μπορεί να αλλάξει και να μην στεγνώνει επάνω της αυτό που έχει ήδη χρησιμοποιήσει. Τέλος, να χρησιμοποιεί πάντα καθαρή πετσέτα, να κάθεται πάντα σε αυτήν και να μην επιτρέπει σε κανέναν άλλον να κάθεται ή να ξαπλώνει σε αυτήν.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

03/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
03/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
03/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
03/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
03/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι