Μια φορά και έναν καιρό… ήταν ο άνθρωπος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διασκέδαση

Περιγραφή

Ποιος από εμάς δεν θυμάται τη σειρά κινουμένων σχεδίων «Μια φορά και έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος». Μια υπέροχη σειρά γαλλικής παραγωγής, που κυκλοφόρησε την δεκαετία του 70 από τον Άλμπερτ Μπαρίγιε, έναν διάσημο δημιουργό καρτούν. Μια σειρά που κέρδισε αμέσως μικρούς και μεγάλους λόγω των υπέροχων χαρακτήρων και φυσικά του χρήσιμου περιεχομένου που παρείχε.

Η σειρά προβαλλόταν στην ΕΡΤ τόσο την δεκαετία του ’80 όσο και του ’90, προσφέροντας μια ευχάριστη δραστηριότητα σε περισσότερες από μία γενεές. Και τα καλύτερα νέα, ότι η σειρά επιστρέψει στην ΕΡΤ2 και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα με Παρασκευή στις 12 η ώρα.

Η ιστορία πίσω από το μια φορά και έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος
Όπως προαναφέραμε, ο δημιουργός της επιτυχημένης σειράς κινουμένων σχεδίων Άλμπερτ Μπαρίγιε έτρεφε ιδιαίτερη αγάπη για τα παιδιά. Ως ιδρυτής της εταιρείας Procidis, συμμετείχε στην παραγωγή αρκετών επιτυχημένων σειρών κινουμένων σχεδίων στη Γαλλία. Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε ο ίδιος, ανέφερε ότι είχε σκανδαλιστεί σχετικά με τις σειρές που κυκλοφορούσαν και απευθυνόταν σε παιδιά, καθώς οι περισσότερες από αυτές τους αποσπούσαν την προσοχή.

Έτσι, αποφάσισε να δημιουργήσει μια σειρά που θα προσέφερε ποιοτικό χρόνο στα παιδιά, προσφέροντάς τους ταυτόχρονα χρήσιμες γνώσεις για τον άνθρωπο και όχι μόνο. Έτσι, εμπνεύστηκε την εν λόγω σειρά με έναν από τους διασημότερους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων. Τον σοφό αυτό παππούλη με την μακριά άσπρη γενειάδα. Φυσικά, πέρα από την τεράστια επιτυχία της σειράς στην Γαλλία, έως και σήμερα θεωρείτε μια από τις πιο επιτυχημένες παραγωγές που προβλήθηκαν στην ελληνική κρατική τηλεόραση.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε στην Γαλλία τον Μάρτιο του 1979, ενώ όλα τα επεισόδια της σειράς είναι 26. Φυσικά λόγω της παλαιότητας της σειράς, αρκετές θεωρίες έχουν καταρριφτεί σύμφωνα με την σύγχρονη επιστήμη.

Περισσότερες σειρές του Μπαρίγιε
Φυσικά το μια φορά και έναν καιρό ήταν ο άνθρωπος , έκανε την αρχή για περισσότερες παρόμοιες σειρές με τους ίδιους χαρακτήρες αλλά διαφορετική θεματολογία. Θεματολογίες όπως τη ζωή, το διάστημα, τους εξερευνητές κλπ. Σειρές που έκαναν τεράστιας επιτυχία σε περισσότερες από 100 χώρες.

Εάν λοιπόν τις ημέρες αυτές που μένουμε σπίτι, αναζητάτε και εσείς χρήσιμες δραστηριότητες για να περάσουν λίγο ευχάριστο χρόνο τα παιδιά σας, το μια φορά καιρό ήταν ο άνθρωπος αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή. Και γιατί όχι να καθίσετε και εσείς μαζί τους να νοσταλγήσετε τις παλιές εκείνες καλές εποχές.

Φυσικά εάν δεν μπορείτε να προσαρμόσετε το χρονοδιάγραμμά σας στις ώρες προβολής της σειράς από την ΕΡΤ2, ευτυχώς αρκετά επεισόδια υπάρχουν και στο Youtube όπου μπορείτε να τα απολαύσετε ανά πάσα στιγμή.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

03/05/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
03/05/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
03/05/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
03/05/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
03/05/2024

Ενώ ένα νεαρό, ανυπόμονο, ολοστρόγγυλο φεγγάρι ετοιμάζεται να πάρει τη θέση του στον ουρανό, ένα αναπάντεχο πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα!

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι