Οι Γονείς λένε για εμάς

Δημιουργικό Εργαστήρι Αστρονομίας “Ταξιδεύω στο Σύμπαν παρέα με ένα Φωτόνιο”

Αφορά ηλικίες: 4-6 ετών - 7-8 ετών - 9-10 ετών - 11 ετών και άνω
ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

Περιγραφή

Μετά από αίτημα αρκετών γονέων, το Σχολείο Αστρονομίας “ΕΝΑΣΤΡΟΝ” οργανώνει ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους του έναστρου ουρανού. Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήρι αστρονομίας για παιδιά, το οποίο λειτουργεί στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST (Βαλτετσίου & Τριπόλεως) στη Λάρισα κάθε Τρίτη απόγευμα (17:00-18:00).

Τα παιδιά, με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων, με ζωγραφική, με κατασκευές αλλά και με πλήθος άλλες δημιουργικές και καινοτόμες δραστηριότητες, γίνονται μικροί εξερευνητές του θαυμαστού κόσμου του διαστήματος και των άστρων. Γίνονται ταξιδιώτες στο ηλιακό σύστημα και γνωρίζουν τον Ήλιο, τους πλανήτες με τους δορυφόρους τους, τους κομήτες και τους αστεροειδείς. Τους δίνεται η ευκαιρία να δούνε από κοντά και να αγγίξουν αληθινούς μετωρίτες, τα αρχέγονα απομεινάρια της δημιουργίας των πλανητών που αφηγούνται την ιστορία του ηλιακού συστήματος. Ακόμη μυούνται στο μαγικό κόσμο των άστρων και γνωρίζουν τους αστερισμούς και τους μύθους τους. Μαθαίνουν για τους γαλαξίες, τους ερυθρούς γίγαντες και τους λευκούς νάνους ενώ ρίχνουν κλεφτές ματιές μέσα σε μαύρες τρύπες και σκουληκότρυπες.

Επίσης έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Αστρονομίας αλλά και σε δράσεις παρατήρησης του Ήλιου, της Σελήνης και των πλανητών με τηλεσκόπια.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 11 ετών.
Το πρόγραμμα δεν θα πραγματοποιείται σε επίσημες αργίες, την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα.

 

Δείτε φωτογραφίες

Δείτε ακόμα

Τι προσφέρει ο χώρος

Φιλικός για οικογένειες Φιλικός για οικογένειες

Στοιχεία επιχείρησης

Ώρες λειτουργίας

Δευτ Κλειστά
Τρι 17:00 - 18:00
Τετ Κλειστά
Πεμπ Κλειστά
Παρ Κλειστά
Σαβ Κλειστά
Κυρ Κλειστά

Τοποθεσία

Βαλτετσίου και Τριπόλεως, Λάρισα 413 36
Πλοήγηση στη Google