Οι Γονείς λένε για εμάς

1ος Διεθνής Διαγωνισμός Συγγραφής και Δημιουργικής Έκφρασης

Αφορά ηλικίες: 4-6 ετών - 7-8 ετών - 9-10 ετών - 11 ετών και άνω
ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Περιγραφή

1ος Διεθνής Διαγωνισμός Συγγραφής & Δημιουργικής Έκφρασης για παιδιά και εφήβους από τις Εκδόσεις Λόγου Χάριν
Τίτλος: «Τα Παιδιά...Μπροστά» (γιατί αν σωθούνε τα παιδιά, έχουμε ελπίδες)
20 Φεβρουαρίου 2023 - 20 Νοεμβρίου 2023
Υπό την Αιγίδα: του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών, της UNESCO Πειραιώς και Νήσων & της International Action Art.

Με αφορμή τα βιβλία της σειράς «Τα Δημώδη» -το παραμύθι και το θεατρικό έργο «Ντίλι Ντίλι» της Πελαγίας Θεοχάρη- εμπνευσμένα από το ομώνυμο δημοτικό μας τραγούδι, οι Εκδόσεις Λόγου Χάριν διοργανώνουν τον πρώτο διαγωνισμό συγγραφής και δημιουργικής έκφρασης για παιδιά και εφήβους από 6 εώς και 18 ετών. Γράψτε και δημιουργείστε με όλη σας την καρδιά, γίνετε συγγραφείς, ποιητές, ζωγράφοι και δείτε το έργο σας να γίνεται βιβλίο και audio book! Το βιβλίο θα μεταφραστεί σε τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα για όλους τους νικητές!

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλα τα παιδιά και οι έφηβοι, με τις ευκολίες, τις δυσκολίες, τις ιδιομορφίες και τις ειδικές ικανότητές τους! Το μόνο που μετράει είναι η φαντασία!
Ηλικίες: Στο μαγικό μας αυτό ταξίδι μπορούν να συμμετέχουν παιδιά και έφηβοι από 6 ως 18 χρονών.
Θέμα: Ποιήματα, παραμύθια, ιστορίες και ζωγραφική εμπνευσμένα από τον πλούτο της λαϊκής μας παράδοσης. Ανακαλύψτε την λαϊκή μας παράδοση, έναν κόσμο αρχαίο και μυστηριώδη, γεμάτο μαγεία, περιπέτεια, και σοφία, που λαχταράει να βγει από τη φυλακή της λησμονιάς.
Συμμετοχές: από τις 20 Φεβρουαρίου του 2023, την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας ως τις 20 Νοεμβρίου 2023, την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού δεχόμαστε συμμετοχές παιδιών και εφήβων από 5 ως 18 ετών από όλον τον κόσμο (αλλά μόνο στην ελληνική γλώσσα για τα κείμενα) πρωτότυπων, αυθεντικών κειμένων που δεν έχουν δημοσιευτεί. Έως μια συμμετοχή σε κάθε κατηγορία. Έχετε εννέα μήνες. Όσους κάνει κι ένα σποράκι για να γίνει μωρό μέσα στην κοιλιά της μάνας του και να γεννηθεί. Ας γεννηθεί λοιπόν κι από σας, ένα παραμύθι, μια ιστορία, ένα ποίημα, μια ζωγραφιά ή ένα σχέδιο, ότι προτιμάτε.
Έπαθλο: Τα έργα που θα βραβευθούν θα συμπεριληφθούν σε μια ανθολογία, η οποία θα εκδοθεί αποκλειστικά με έξοδα των Εκδόσεων "Λόγου Χάριν". Τα βραβευμένα κείμενα θα μεταφραστούν σε τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα, μεταφερθούν στην γραφή Braille και σε μια δεύτερη φάση θα μετατραπούν και σε audio books. Τα έργα τέχνης, τα οποία θα επιλέξει η επιτροπή θα συμμετέχουν σε οργανωμένες εκθέσεις ζωγραφικής και διαδραστικές εκδηλώσεις για όλες τις αισθήσεις.
Κριτική επιτροπή: Η κριτική επιτροπή για τα κείμενα απαρτίζεται από τον συγγραφέα και επικεφαλής της θεατρικής ομάδας της Unesco Πειραιώς και Νήσων Βασίλη Τραϊφόρο και μια εκλεκτή ομάδα συγγραφέων, δημιουργών, φιλολόγων, εικαστικών και εκπαιδευτικών που ασχολούνται με την παιδική και εφηβική τέχνη και λογοτεχνία. 
Πληροφορίες: Μπορείτε να βρείτε όλες τις αναλυτικές πληροφορίες για τον διαγωνισμό, τις ηλικιακές ομάδες, τους όρους συμμετοχής, την κριτική επιτροπή αλλά και τα δώρα των νικητώνστην ιστοσελίδα των Εκδόσεων "Λόγου Χάριν", από τις 15 Ιανουαρίου 2023.

 

Δείτε φωτογραφίες

Δείτε ακόμα

Τι προσφέρει ο χώρος

Φιλικός για οικογένειες Φιλικός για οικογένειες

Στοιχεία επιχείρησης

Ώρες λειτουργίας

Δευτ 09:00 - 13:00
Τρι 09:00 - 13:00
Τετ 09:00 - 13:00
Πεμπ 09:00 - 13:00
Παρ 09:00 - 13:00
Σαβ 09:00 - 13:00
Κυρ Κλειστά

Τοποθεσία

Σοφοκλέους 4, Χαλάνδρι 152 32
Πλοήγηση στη Google