Συντεχνία του Γέλιου

Ανατολής 36, Παιανία 190 02 | 2106644250

Περιγραφή

H oμάδα νεανικού θεάτρου “Συντεχνία του Γέλιου” ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011 με την παράσταση “Μια Γιορτή στου Νουριάν”, και το θέμα του ρατσισμού και της πολιτισμικής συμφιλίωσης, προτείνοντας ένα νέο χειραφετημένο και κοινωνικό θέατρο για παιδιά και νέους. Η δεύτερη παράσταση μας είναι το “Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και ο Κλεομένης” και το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών στο παιχνίδι και την αλληλεγγύη μεταξύ τους. Το τρίτο έργο της ομάδας μας «Είστε και Φαίνεστε» προσπαθεί με υπεύθυνο τρόπο να ερευνήσει τα αίτια και τις συγκυρίες μου γεννάνε την σχολική κακοποίηση και εκφοβισμό. (Bullying).

Τον Οκτώβριο του 2016 ξεκίνησε η τέταρτη παραγωγή μας που θα είναι το γνωστό “Ο Βάσος και η Βιβή”, μια κωμωδία για τη φιλία, το φόβο, το θάρρος, την περιπέτεια, την εμπιστοσύνη και την αλληλεγγύη αλλά και την προσκόλληση στην οθόνη του τάμπλετ και της τιβί.

Μετά από μια θεατρική σεζόν αγρανάπαυσης η ομάδα μας επέστρεψε με το «Πιο δυνατός κι από τον Σούπερμαν» τον Οκτ. 2018 στο Σύγχρονο Θέατρο, μια κωμωδία με θέμα την αναπηρία και την κοινωνική συμπερίληψη. Η παράσταση συνεχίζει να παίζει ακόμα στο ρεπερτόριο της Συντεχνίας του Γέλιου και είναι καθολικά προσβάσιμη σε ανάπηρους.

«Ο Μορμόλης», το πρώτο χειραφετικό έργο που επέδρασε καθοριστικά στις γενιές παιδιών και νέων της μεταπολίτευσης και έθεσε το σημείο εκκίνησης νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων παγκοσμίως. Το έργο έκανε πρεμιέρα στις 25/11 του ’18 για τα 45 χρόνια από το πρώτο ανέβασμα του επί χούντας, και είναι η αφετηρία του είδους θεάτρου του Grips του Βερολίνου και του υλικού της Συντεχνίας του Γέλιου.

Η επετειακή παράσταση για τον εορτασμό των 50 χρόνων του θεάτρου GRIPS «Το κενό στο φράχτη» (Die Lücke im Bauzaun), σκηνοθετήθηκε από τον καλλιτεχνικό υπεύθυνο της Συντεχνίας του Γέλιου Βασίλη Κουκαλάνι, χρηματοδοτήθηκε από το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομοσπονδιακού Κράτους της Γερμανίας (Kulturstiftung des Bundes), και έκανε πρεμιέρα στις 6/6/’19 στο θέατρο GRIPS. Στις 3/11/’19 η παράσταση «Το κενό στο φράχτη» έπαιξε στην Αθήνα στο Θέατρο Κνωσσός, με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση του θεάτρου GRIPS.

Τον Οκτώβριο του 2020 η ομάδα μας ετοιμαζόταν να κάνει πρεμιέρα τη νέα εκδοχή της παράστασης «Μια Γιορτή στου Νουριάν», αλλά διακόπτεται από την δεύτερη καραντίνα. Η διαχρονική επιτυχία της Συντεχνίας του Γέλιου τελικά ανέβηκε τον Οκτ. του ’21 και συνεχίζει να παίζει στο ρεπερτόριο.

Η νεότερη παραγωγή μας είναι κωμωδία «Είμαστε Πάτσι» του Volker Ludwig, και πραγματεύεται ένα από τα πιο σημαντικά κοινωνικά θέματα διαχρονικά: την ισότητα των φύλων και τις έμφυλες διακρίσεις. Έκανε πρεμιέρα στο Σύγχρονο Θέατρο στις 16 Οκτ. του 2022.

Δείτε φωτογραφίες

Δείτε ακόμα

Είμαστε Πάτσι στο Σύγχρονο Θέατρο
ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ
Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και Κλεομένης #2023
ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα 12:00 - 20:00
Τρίτη 12:00 - 20:00
Τετάρτη 12:00 - 20:00
Πέμπτη 12:00 - 20:00
Παρασκευή 12:00 - 20:00
Σάββατο Κλειστά
Κυριακή Κλειστά

Τι προσφέρει ο χώρος

Φιλικός για οικογένειες Φιλικός για οικογένειες

Στοιχεία επιχείρησης

Τοποθεσία

Ανατολής 36, Παιανία 190 02
Πλοήγηση στη Google