Πηνελόπη Αποστολοπούλου

Πατριάρχου Ιερεμίου 55, Γκύζη 114 75 | 2160014408 6989160727

Περιγραφή

H Πηνελόπη Αποστολοπούλου είναι Ψυχολόγος –Ψυχοθεραπεύτρια με Αρ. Αδείας 2754. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στου Γκύζη, Αθήνα. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας από το University of Derby στην Αγγλία και κάτοχος MSc (Hons) Παιδοψυχολογίας από το University of Central Lancaster, εκπαιδεύτηκε στη Γνωσιακή -Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής. Εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης σε κέντρα ειδικών θεραπειών και σε σχολείο. Έχει παρακολουθήσει πλήθος μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων σχετιζόμενα με το επιστημονικό της πεδίο. 
  
Συμβουλευτική γονέων
Η συμβουλευτική γονέων είναι η συνεργατική σχέση  μεταξύ των γονέων και του ψυχολόγου με σκοπό να  παρέχεται στους γονείς η βοήθεια που χρειάζονται όσον αφορά στην αναγνώριση, αποδοχή και αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού τους σε διάφορους τομείς ( συμπεριφοράς, ψυχό-συναισθηματικής κατάστασης, κοινωνικοποίησης κ.α.). Η συμβουλευτική είναι μια διαδικασία η οποία αποτελεί σημαντικό κομμάτι στήριξης του ευρύτερου πλαισίου της οικογένειας. Δεν είναι απαραίτητα το παιδί  να 
παρακολουθεί κάποιο εξατομικευμένο πρόγραμμα ψυχοθεραπείας. Αν το παιδί τους παρακολουθεί κάποιο πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης είναι σημαντικό να συμβάλλουν και εκείνοι στην εξέλιξη και πρόοδο του παιδιού τους και στους στόχους που έχουν τεθεί στο θεραπευτικό του πρόγραμμα. Είναι πολύ σημαντικό και ευρέως αποδεκτό πως η εμπλοκή των γονέων στο θεραπευτικό σχεδιασμό που αφορά τα παιδιά ενισχύει σε μεγάλο βαθμό τα οφέλη και τα θεραπευτικά αποτελέσματα. Η συμβουλευτική γονέων είναι βοηθητική σε γονείς οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποια έντονη δυσκολία και βιώνουν μια δύσκολη περίοδο και χρειάζονται κάποια κατεύθυνση και στήριξη. Τέτοιες καταστάσεις μπορεί να είναι: το πένθος, το διαζύγιο, κάποιο  ρόβλημα υγείας, η εφηβεία κ.α.). 

Αντιμετώπιση Φοβιών   
Φοβία είναι ένας υπερβολικός και παράλογος φόβος που οφείλεται στην έκθεση σε συγκεκριμένο φοβικό ερέθισμα. Το συγκεκριμένο αντικείμενο ή κατάσταση προκαλεί σχεδόν πάντα άμεσο φόβο ή άγχος. Τα παιδιά μπορεί να εκφράσουν το φόβο ή το άγχος τους με κλάμα, ξεσπάσματα, πάγωμα ή προσκόλληση. Το φοβικό αντικείμενο ή κατάσταση αποφεύγεται ενεργά και επίμονα .Ο φόβος ή το άγχος που βιώνουμε είναι δυσανάλογοι με τον πραγματικό κίνδυνο που θέτει το συγκεκριμένο αντικείμενο ή 
κατάσταση. Ενδέχεται να υπάρχει αξιοσημείωτη δυσφορία ή βλάβη σε κοινωνικούς, επαγγελματικούς ή άλλους σημαντικούς τομείς λειτουργίας. 

Αντιμετώπιση  Άγχους –Στρες 
Όταν αναφερόμαστε στο   άγχος – στρες εννοούμε τον τρόπο με τον οποίο ένας οργανισμός αντιδρά σε κάθε ερέθισμα που γίνεται αντιληπτό ως απειλή για τη ζωή. Αποτελεί μία διεργασία με πολλές πλευρές αφού περιλαμβάνει τόσο βιολογικές όσο και 
ψυχοκοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ αφορά ταυτόχρονα στο στρεσογόνο ερέθισμα, στον τρόπο που κανείς επεξεργάζεται νοητικά μια στρεσογόνα κατάσταση, στην συναισθηματική και σωματική του αντίδραση και τέλος στην συμπεριφορά που υιοθετεί 
για να την αντιμετωπίσει. 

Διαχείριση  ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητας)  
Το παιδί συχνά ονειροπολεί και δείχνει μπερδεμένο. Φαίνεται να μην ακούει. Τακτικές εκρήξεις θυμού και συναισθηματικές εντάσεις λόγω ελλιπούς ελέγχου των παρορμήσεών του. Δυσκολεύεται στην οργάνωση και την διεκπεραίωση εργασιών. Βαριέται εύκολα, εκτός εάν πρόκειται για μία ιδιαίτερα ευχάριστη δραστηριότητα. Δυσκολεύεται να ακολουθήσει οδηγίες. Δυσκολεύεται να παραμείνει ακίνητο κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων. Είναι ανυπόμονο και δυσκολεύεται όταν χρειάζεται να περιμένει τη σειρά του. Κινείται συνεχώς. Κινείται νευρικά και πειράζει τα πάντα γύρω του. Διακόπτει τους άλλους και αυτά που λέει, συχνά δεν αντιστοιχούν στις περιστάσεις. Δεν συνειδητοποιεί τις επιπτώσεις των πράξεών του. 

Αντιμετώπιση  Διατροφικών διαταραχών
Στις διατροφικές διαταραχές παρουσιάζονται καταστάσεις όπως: 
Το άτομο να τρώει πάρα πολύ ή να τρώει πολύ λίγο. Να κάνει χρήση βλαβερών τρόπων για να απαλλαγεί από τις θερμίδες. Οι διατροφικές διαταραχές δεν αποτελούν απλώς μια ιδιαιτερότητα στη διατροφική συμπεριφορά. Οι άνθρωποι που επηρεάζονται από αυτές είναι συνεχώς σε εγρήγορση και ανησυχία για το πώς θα αποφύγουν τη λήψη θερμίδων ή πώς θα «κάψουν» ή πώς θα απαλλαγούν από αυτές. Μπορούν επίσης να βρεθούν να ελέγχουν το βάρος και την εμφάνισή τους όλη την ώρα με την ελπίδα να καθησυχαστούν ότι το βάρος τους δεν έχει αυξηθεί. 

Αντιμετώπιση Ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής
Η Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή είναι μια πάθηση που προκαλεί επαναλαμβανόμενες ανεπιθύμητες σκέψεις ή αλλιώς εμμονές. Προκαλεί την έντονη ανάγκη να προβεί κάποιος σε εξαναγκαστικές πράξεις. Τα άτομα που πάσχουν από τη συγκεκριμένη 
πάθηση δεν ελέγχουν την εμμονή τους ή τις πράξεις τους, καθώς τα παραπάνω αποτελούν ενέργειες που δεν θέλουν να προβούν. Αυτές οι σκέψεις και οι πράξεις τους απασχολούν τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα, είναι πέρα από τις δυνάμεις τους 
να τις τιθασεύσουν, δεν τους είναι καθόλου ευχάριστες, έχουν άμεσο αντίκτυπο στη δουλειά και στην προσωπική ζωή τους. 

Αντιμετώπιση  Κρίσεων πανικού
Η κρίση πανικού αποτελείται από ένα αίσθημα φόβου και άγχους που μπορεί να μας κυριεύσει εντελώς ξαφνικά και συνήθως συνοδεύεται από έντονα σωματικά συμπτώματα όπως ζαλάδα, δύσπνοια και ταχυκαρδία. Πολλά άτομα αισθάνονται ένα αίσθημα τρόμου κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, σαν να πρόκειται να συμβεί κάτι κακό. Αυτά τα συναισθήματα μπορεί να εμφανιστούν ακόμη και όταν δεν υπάρχει κάποιος πραγματικός κίνδυνος. Μια κρίση πανικού δεν προκαλεί καμία βλάβη ακόμη και αν μπορεί να μην το αισθάνεστε κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, το δυσάρεστο αυτό συναίσθημα περνάει. 

Αντιμετώπιση Ψυχοσωματικών διαταραχών
Η ψυχοσωματική διαταραχή χρησιμοποιείται κυρίως για να δηλώσει μια σωματική ασθένεια που εκτιμάτε ότι προκαλείται ή επιδεινώνεται από ψυχικούς παράγοντες οι οποίοι προκαλούν σωματικά συμπτώματα, αλλά δεν υπάρχουν φυσικές αιτίες. Μερικές σωματικές ασθένειες που επιδεινώνονται, συνήθως, από ψυχολογικούς παράγοντες, ενδεικτικά, είναι η ψωρίαση, το έκζεμα, το έλκος στομάχου, η υψηλή πίεση του αίματος και οι καρδιακές παθήσεις. 

Βελτίωση Αυτοεκτίμησης – Αυτοεικόνας
Όταν το άτομο δεν εκτιμά τον εαυτό του, τότε είναι  δύσκολο να καταλάβει τη θέση του ανάμεσα στους άλλους έτσι ώστε να τον υπολογίζουν και να τον ακούν. Αυτοεκτίμηση ονομάζεται η κρίση ή η αξιολόγηση που κάνουμε για τον εαυτό μας και την προσωπική μας αξία. Δείχνει σε ποιο βαθμό θεωρούμε τον εαυτό μας ικανό, αξιόλογο και σημαντικό με βάση τους προσωπικούς μας κανόνες. 

Ενίσχυση Αυτογνωσίας 
Αυτογνωσία σημαίνει να αναπτύσσω και να διευκρινίζω τις προσωπικές μου προτιμήσεις, απόψεις και πεποιθήσεις, να αποδέχομαι τον εαυτό μου να είμαι καλός ακροατής. 
 
Διαχείριση Θυμού 
Είναι ένα φυσιολογικό και υγιές ανθρώπινο συναίσθημα. Η δυσκολία στην καθημερινότητα του ατόμου εμφανίζεται όταν ο θύμος ξεπερνάει τα αποδεκτά όρια και γίνετε καταστροφικός για τον άνθρωπο που τον βιώνει. Ο θυμός μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα στο χώρο εργασίας, στο κοινωνικό περίγυρο, στις διαπροσωπικές σχέσεις αλλά και γενικότερα στην ποιότητα ζωής του ανθρώπου. Ο ειδικός βοηθά τον άνθρωπο να εκφράσει και να συνειδητοποιήσει τα συναισθήματα του. Τον βοηθά ν’ ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, ν’ αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να βρει λειτουργικότερους τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών του. Τον βοηθά να συνειδητοποιήσει από που προέρχεται ο θυμός του, το οποίο δεν είναι συχνά προφανής 
και ν’ αποδεχτεί τα δεδομένα της ζωής του. 

Αντιμετώπιση Κατάθλιψης
Η κατάθλιψη είναι μια ψυχική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από παρατεταμένης διάρκειας συναισθήματα έντονης θλίψης, μελαγχολίας, απογοήτευσης, απελπισίας μαζί με μείωση της διάθεσης και του κινήτρου για ζωή και τις δραστηριότητες που τυπικά σε αυτήν εντάσσονται. Με τον όρο κατάθλιψη αναφερόμαστε είτε στην ψυχική διαταραχή, είτε στο αντίστοιχο συναίσθημα και βέβαια διαφέρει από τη φυσιολογική θλίψη που όλοι οι άνθρωποι θα βιώσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους. 

Διαχείριση Πένθους 
Το πένθος είναι μια κατάσταση η οποία ακολουθεί έπειτα από κάποια απώλεια. Η απώλεια δεν αφορά πάντα τον χαμό ενός αγαπημένου προσώπου, αλλά καμία φορά του ίδιου μας του εαυτού, όπως τον ξέραμε μέχρι τώρα. Σχετίζεται με συναισθήματα 
μοναξιάς, απομόνωσης και απόγνωσης. Επίσης, συνεπάγεται και πολλές αλλαγές στη ζωή του ανθρώπου. Ο πενθών πρέπει να μάθει να ζει τη ζωή του χωρίς το αγαπημένο του πρόσωπο και να την οργανώσει από την αρχή.
Τα στάδια του πένθους είναι: η άρνηση, ο θυμός, η διαπραγμάτευση, η προσαρμογή και η αποδοχή.  

Συνεδρία με φοιτητική κάρτα (ISIC) 
Οι φοιτητές ως 25 ετών μπορούν να προμηθευτούν την κάρτα ISIC και το κόστος της συνεδρίας τους διαμορφώνεται στα 25 ευρώ. 

Ψυχοθεραπεία Οnline
Πραγματοποιούνται συνεδρίες  online ψυχοθεραπείας μέσω viber, face time ή skype.

Δείτε φωτογραφίες

Δείτε ακόμα

Τι προσφέρει ο χώρος

Φιλικός για οικογένειες Φιλικός για οικογένειες

Στοιχεία επιχείρησης

Τοποθεσία

Πατριάρχου Ιερεμίου 55, Γκύζη 114 75
Πλοήγηση στη Google