Η γιαγιά μας έκανε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, μπορούμε όμως να την επισκεφθούμε χωρίς μάσκες και να της δώσουμε αγκαλιές; Εάν όχι, ποιες προφυλάξεις πρέπει να λάβουμε;

Οι παραπάνω ερωτήσεις αποτελούν απορίες που αυξάνονται μέσα σε κάθε σπίτι καθώς μέρα με την μέρα το ποσοστό των ηλικιωμένων που εμβολιάζεται για την προστασία του από τον ιό, που μας έχει ταλαιπωρήσει τον τελευταίο χρόνο και συνεχίζει, μεγαλώνει.

Αν και η κάθε είδηση που μας απασχολεί σχετικά με το κορωνοϊό είναι συνήθως δυσοίωνη, μέσα απο όλη αυτην την δυσφορία ξεπροβάλλει και η όμορφη είδηση ότι επιτέλους οι παππούδες κάθε οικογένειας κάνουν το εμβόλιο κατά του ιού. Έτσι, διατρέχουν πολύ χαμηλότερο κίνδυνο να αρρωστήσουν με κορωνοϊό και να πάθουν κάποια σοβαρή λοίμωξη.

Ωστόσο, άτομα που πρόκειται να επισκεφθούν τους παππούδες τους μπορεί να μεταφέρουν τον ιό χωρίς να το γνωρίζουν ενδεχομένως. Έτσι για την προστασία της γιαγιάς και του παππού από τον ιό, όλοι θα πρέπει να εξακολουθούν να εφαρμόζουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που ξεκινούν με έναν έλεγχο πριν από την επίσκεψη και θα ήταν επιθυμητό να τους επισκέπτονται μόνο όταν είναι σίγουροι ότι δεν έχουν τα συμπτώματα του ιού.

Έτσι, κατά την επίσκεψή τους θα πρέπει να απολυμαίνουν σχολαστικά και με προσοχή τα χέρια τους. Μπορείτε να πάρετε την γιαγιά σας και τον παππού σας μια αγκαλιά αρκεί όμως να διατηρήσετε μια ασφαλή απόσταση από αυτήν και να φοράτε πάντα την μάσκα σας.

Έως ότου λοιπόν εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι, μην το βάζετε κάτω και προσπαθήστε πάντα να τηρείτε τα μέτρα ασφαλείας, απολαμβάνοντας έτσι τις μικρές οικογενειακές χαρές σας.


Χριστίνα - Μαρία Γούλου
Συντακτική ομάδα του Timeforkids