Η γυμναστική είναι μια δραστηριότητα η οποία αποφέρει πολλά οφέλη στον άνθρωπο σε οποιαδήποτε ηλικία. Παρ’ όλα αυτά όταν αναφερόμαστε σε γυμναστική για παιδιά εκεί γίνονται πιο έντονα τα αποτελέσματά της και σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή τα αποτελέσματα της εκτοξεύονται ως προς την σωματική αλλά και την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών. 

Μέσω της άσκησης το παιδί ενδυναμώνει την σκελετική του υγεία και το μυϊκό σύστημα, και ενισχύει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Επίσης, η ενασχόληση ενός παιδιού με την γυμναστική εκτός από την σωματική του ενδυνάμωση τον βοηθάει και στην πνευματική του ανάπτυξη.

Μέσω των αθλητικών δραστηριοτήτων το παιδί μαθαίνει την έννοια της αφοσίωσης, της επιμονής και της υπομονής. Μαθαίνει να βάζει στόχους και να προσπαθεί μέχρι να τους κατακτήσει. Με αυτό τον τρόπο μεγαλώνει και γίνεται υπεύθυνο για τις πράξεις του και κατανοεί ότι για να αποκτήσει αυτό που θέλει χρειάζεται προσπάθεια από τον ίδιο και από κανέναν άλλο.

Σε συνάρτηση, όμως, με την ενασχόληση του παιδιού σε αθλητικές δραστηριότητες, έρχεται και η διατροφή του, η οποία θα πρέπει να καλύπτει όλες τις ανάγκες του ενός οργανισμού και πόσο μάλλον όταν αυτός αθλείται, ώστε να έχει την σωστή απόδοση στην προπόνησή του και να μην εξαντλείται για τις υπόλοιπες ενασχολήσεις του. Γι αυτό τον λόγο, μια καλή διατροφή θα πρέπει να περιλαμβάνει υδατάνθρακες (ρύζι, μακαρόνια, ψωμί) και καλής ποιότητας λιπαρά (ξηροί καρποί, ελαιόλαδο) και πρωτεΐνη, ώστε να ανακτεί την ενέργεια που χάνει ο οργανισμός. 

Επιπλέον, δεν θα πρέπει να παραληφθεί το γεγονός ότι ένας αθλητής χρειάζεται να προλαμβάνει τα απαραίτητα μέταλλα και βιταμίνες, όπως είναι ο σίδηρος και το ασβέστιο. Και τέλος, αλλά εξίσου σημαντικής σημασίας είναι η ενυδάτωση του οργανισμού καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και με ιδιαίτερη προσοχή  κατά την διάρκεια της άσκησης ώστε να μην αφυδατωθεί.

Έτσι σε συνεργασία με τον γυμναστή και τον διατροφολόγο, θα καταφέρετε να έχετε ένα σωστό πρόγραμμα ως προς την διατροφή, την ξεκούραση και την ενυδάτωση του οργανισμού του παιδιού σας για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της προπόνησης του, να νιώθει ευεξία και να έχει έναν δυνατό οργανισμό.