Είναι περίοδος διακοπών, το οποίο συχνά σημαίνει ότι κάνουμε μεγάλα και πλούσια γεύματα. Ακολουθήστε αυτές τις οκτώ συμβουλές για να διατηρηθείτε κατά την περίοδο των διακοπών σας υγιής!

 • Οι εορταστικές λιχουδιές μπορούν ακόμα να είναι υγιείς και με ένα πιο διαφορετικό τρόπο!
  Δημιουργήστε λιχουδιές για τα πάρτι των διακοπών ή διάφορες συγκεντρώσεις, από λαχανικά, φρούτα ή τυρί χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά αντί να φτιάξετε γλυκά.
 • Μην ξεχνάτε τα λαχανικά!
  Καταναλώστε λαχανικά ή σαλάτες πριν φάτε το επιδόρπιό. Τα λαχανικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε περισσότερο γεμάτοι και χορτάτοι.
 • Φτιάξτε ένα ισορροπημένο πιάτο κατά τη διάρκεια των διακοπών!
  Γεμίστε το μισό σας πιάτο σας με λαχανικά, ¼ με άπαχη πρωτεΐνη και το τελευταίο ¼ με κόκκους βρώμης ή άμυλο.
 • Περάστε χρόνο με την οικογένεια.
  Το να είσαι μαζί με την οικογένεια δεν σημαίνει πάντα ότι πρέπει να μόνο να τρώτε. Περάστε χρόνο λέγοντας ιστορίες, μιλώντας ή παίζοντας παιχνίδια! Κάντε το μακριά από το τραπέζι φαγητού για να απασχολείτε το μυαλό σας.
 • Φάτε μέχρι να είστε ικανοποιημένοι, και όχι να μην μπορείτε να σηκωθείτε από το τραπέζι.
  Με όλο αυτό το νόστιμο φαγητό που τρώτε κατά τη διάρκεια των διακοπών, είναι εύκολο να ξεφύγετε και να φάτε περισσότερο! Φάτε μέχρι να είσαστε ικανοποιημένοι από την ποσότητα και όχι μέχρι αρχίσετε να αισθάνεστε άβολα.
 • Απολαύστε τις δραστηριότητες των διακοπών.
  Επιλέξτε μερικές δραστηριότητες διακοπών για να σας κρατήσουν ενεργούς ενώ απολαύστε χρόνο με την οικογένειά σας. Δοκιμάστε να κάνετε έναν περίπατο, να παίξετε ένα παιχνίδι, να κάνετε γυμναστική ή να δείτε τις τοπικές δραστηριότητες της περιοχής σας.
 • Μην παραλείπετε τα γεύματα!
  Είναι προτιμότερο να κάνετε μικρά και υγιεινά γεύματα από το να μένετε για ώρες νηστικοί!


Χριστίνα - Μαρία Γούλου
Συντακτική ομάδα του Timeforkids