Το πολύτιμο ταχίνι στη διατροφή μας

Ενημερώθηκε

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διατροφή

Περιγραφή

Το ταχίνι είναι μία ιδιαίτερα πλουσια και ωφέλιμη τροφή που αξίζει να την εντάξουμε στο οικογενειακό διαιτολόγιο και μάλιστα σε περιόδους νηστείας μπορεί να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε μια ισορροπημένη διατροφη. Προτιμούμε ταχίνι ολικής άλεσης καθώς διατηρεί περισσότερες ίνες και φυσικά βιολογικό!

Περιέχει σημαντική ποσότητα φυτικών πρωτεϊνών και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορος, σίδηρος, ψευδάργυρος, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε και άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες είναι μερικά από τα ευεργετικά του συστατικά.
Έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη οπότε κρατάει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σταθερά, γεγονός που συμβάλλει στον καλύτερο έλεγχο της όρεξης και αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή για τους διαβητικούς.
Έχοντας ως πρώτη ύλη το σουσάμι, αποτελεί φυτικής προέλευσης τρόφιμο με πολλές θρεπτικές ιδιότητες, πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και πολλές βιταμίνες (Β1, Β2, νιασίνη, Ε).
Είναι πλούσιο σε αμινοξέα ενώ είναι σχτικά φτωχό σε λυσίνη,όταν όμως συνδυαστεί με τρόφιμα τα οποία περιέχουν λυσίνη, όπως τα όσπρια, η πρωτεΐνη που προκύπτει πλησιάζει την βιολογική αξία των ζωικών πρωτεϊνών. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο προτιμάται ιδιαίτερα από όσους βρίσκονται σε περίοδο νηστείας.
Περιέχει καλής ποιότητας λίπαρά, κυρίως μονοακόρεστα ή πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ω-6, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης).

Μπορούμε να το εντάξουμε στη διατροφή μας με πολλούς τρόπους!

Πάνω στο ψωμί σκέτο, με μέλι ή ακόμη και κακάο, είναι μία έξοχη επιλογή για το πρωινό.
Φτιάχνουμε ένα νόστιμο dressing για σαλάτες και λαχανικά χρησιμοποιώντας ταχίνι και λεμόνι.
Το προσθέτουμε σε όσπρια όπως τα ρεβύθια δινοντας μία τέλεια υφή και γευση.
Το βάζουμε στο γιαούρτι ή στα φρούτα.

Καθώς είναι μία τροφή πλουσια σε θερμίδες, μία κουταλιά της σούπας την ημέρα είναι αρκετή (περίπου 100 θερμίδες).

Πηγή logodiatrofis.gr

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

25/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
25/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
25/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
25/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
25/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι