Τι έχουμε για πρωινό;

Ενημερώθηκε

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διατροφή

Περιγραφή

Όλοι γνωρίζουμε την αξία του πρωινού γεύματος και πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε σωστές και υγιεινές επιλογές ωστε να έχουμε την απαραίτητη ενέργεια για την υπόλοιπη μέρα. Όταν πρέπει να διαλέξουμε τι να προσφέρουμε στα παιδιά μας για το πρώτο γεύμα της ημέρας, οφείλουμε να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί ωστε να δώσουμε επιλογές που να είναι θρεπτικές, να προσφέρουν ενέργεια, αλλά να είναι και νόστιμες. Είναι πολύ σημαντικό επίσης να υπάρχει ποικιλία στα πρωινά γεύματα, ωστε το παιδί να μην βαριέται αλλά και να γινεται πιό δεκτικό στις διαφορετικές γεύσεις και τροφές. 

Μια πολύ καλή επιλογή είναι τα δημητριακά μελιού χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών, πλούσια σε βιταμίνες, τα οποία μπορούμε να προσφέρουμε με γάλα ή ακόμη και με ένα φυτικό ρόφημα. Εμείς επιλέγουμε ρόφημα ρυζιού και φουντουκιού που εκτός από ιδιαίτερα νόστιμο, είναι και πολύ θρεπτικό. Μπορούμε, επίσης, να ετοιμάσουμε ένα τοστ με βιολογικό ψωμί με ντίνκελ και κινόα, ένα μικρό αλλά πλήρες γεύμα που συνοδευόμενο από ένα χυμό θα δώσει στο παιδί μας την ενέργεια που χρειάζεται μέχρι την ώρα του σνακ. Μια ωραία και γευστική εναλλακτική πρόταση είναι ένα βιολογικό άλειμμα φρούτου χωρίς ζάχαρη, σήμερα προτείνουμε φράουλα και φραγκοστάφυλο, πάνω σε νόστιμα, ελαφριά και τραγανά κράκερ ρυζιού και καλαμποκιού που είναι ιδανικά και για σνακ!

Φυσικά οι επιλογές είναι πολλές, κέικ που μπορούμε να φτιάξουμε με αγνά βιολογικά υλικά, γιαούρτι με αποξηραμένα φρούτα και αλείμματα ξηρών καρπών και πολλά άλλα. Επιλέγουμε για τα παιδιά μας ένα πρωινό γεύμα δίνοντας βαρύτητα στην ποιότητα των πρώτων υλών, προτιμώντας βιολογικά προϊόντα τα οποία είναι φτωχότερα σε ζάχαρη και κενές θερμίδες και πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά, εξασφαλίζοντας έτσι το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα της μέρας για τους αγαπημένους μας!

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

18/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
18/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
18/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
18/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
18/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι