Μήπως η διατροφή μας επηρεάζει την διάθεσή μας;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Υγεία / Διατροφή, Διατροφή

Περιγραφή

Μήπως τελικά οι τροφές που καταναλώνουμε καθημερινά επηρεάζουν περισσότερο απ’ όσο νομίζουμε τη διάθεσή μας;

Ας δούμε παρακάτω μερικά συστατικά της διατροφής που μπορούν να επιδράσουν θετικά στην ψυχολογία μας και να μας βοηθήσουν να νιώθουμε περισσότερο χαρούμενοι και λιγότερο αγχωμένοι:

Τρυπτοφάνη: εμπλέκεται στο μεταβολικό μονομάτι για την σύνθεση της σεροτονίνης, ή αλλιώς της «ορμόνης της ευτυχίας»! Μπορείς να τη βρεις σε τροφές όπως η μπανάνα, η βρόμη, οι κολοκυθόσποροι, οι ηλιόσποροι, τα κάσιους όπως και τα γαλακτοκομικά προϊόντα και η γαλοπούλα!

Αντιοξειδωτικές ουσίες: Έχουν την ικανότητα να αποτρέπουν την οξείδωση πολύτιμων για τον οργανισμό ενώσεων, ενώ έχουν νευροπροστατευτική δράση και βοηθούν στην ελάττωση των συμπτωμάτων του στρες και της κατάθλιψης! Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά είναι τα πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά (π.χ. μούρα), το τσάι και ορισμένα μπαχαρικά όπως ο κουρκουμάς.

Κακάο: Και ποιος από εμάς δεν έχει ψάξει παρηγοριά σε λίγη σοκολάτα; Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο: οι φλαβονόλες που περιέχονται στην σοκολάτα παίζουν σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της διάθεσης. Μάλιστα, έρευνες δείχνουν, πως η επίδραση αυτή μεγιστοποιείται όταν η κατανάλωση γίνεται με αργό ρυθμό και το άτομο «προλαβαίνει» να απολαύσει αυτό που τρώει.

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

25/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
25/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
25/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
25/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
25/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι