ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Για το σχολείο

Περιγραφή

Η Αστρονομία είναι μία πανάρχαια επιστήμη και μάλιστα θεωρείται η μητέρα όλων των επιστημών. Ταυτόχρονα η εικόνα του νυχτερινού ουρανού έχει εμπνεύσει λογοτέχνες, ζωγράφους και κάθε λογής σκεπτόμενο άνθρωπο. 

Είναι επίσης αποδεδειγμένο ότι η ενασχόληση με την αστρονομία μέσα από την παρατήρηση του έναστρου ουρανού αλλά και τη γνώση για τα θαυμαστά πράγματα που κρύβονται εκεί ψηλά προσφέρει χαρά και ευχαρίστηση αλλά προσφέρει και την επίγνωση της πραγματικής θέσης μας στο σύμπαν. Επίσης μας βοηθά να κατανοήσουμε το μικροσκοπικό μας μέγεθος σε σχέση με το μέγεθος των άστρων και των γαλαξιών αλλά και να εκτιμήσουμε το μεγαλείο της ανθρώπινης διάνοιας. Όλα αυτά συντελούν στο να καλλιεργηθεί και να υιοθετηθεί από μικρή ηλικία μία στάση ζωής που έχει ως επίκεντρο τη ταπεινότητα και τη μετριοφροσύνη. 

Κάθε άνθρωπος, κάθε παιδί, που αντικρύζει τον έναστρο ουρανό ή παρατηρεί μέσα από τηλεσκόπιο τις εικόνες των θαυμάτων που κρύβονται εκεί έξω στέκεται με δέος απέναντι στο μεγαλείο του σύμπαντος. Σήμερα, δυστυχώς, η αστρονομία εξοβελίστηκε από τα σχολεία και τα επίσημα προγράμματα διδασκαλίας των παιδιών μας. 

Για να καλύψουμε το κενό που δημιουργεί η απουσία του μαθήματος της αστρονομίας από την εκπαίδευσή των παιδιών μας, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το δικό μας «σχολείο». Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, εμείς στην «Έναστρον» λειτουργούμε για έκτη χρονιά το Σχολείο Αστρονομίας και κάθε άνοιξη διοργανώνουμε την Εβδομάδα Αστρονομίας. Επίσης επισκεπτόμαστε σχολεία και διοργανώνουμε δράσεις παρατήρησης με τηλεσκόπια ουράνιων σωμάτων και αστρονομικών φαινομένων. 

Επιπλέον θέλοντας να δώσουμε σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κοινό τη δυνατότητα να μυηθεί στον υπέροχο κόσμο των άστρων δημιουργήσαμε και τμήματα εξ αποστάσεως (σύγχρονης & ασύγχρονης) φοίτησης με τμήματα για όλες τις ηλικίες. Είναι ακλόνητη η πεποίθησή μας ότι ως έμβια όντα μας έχουν δοθεί τρία πολύ σημαντικά δώρα. Ο χώρος στον οποίο ζούμε, ο χρόνος για να εξελιχθούμε, να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε και ο νους. Ο χώρος είναι γεμάτος από ύλη και ενέργεια, ο χρόνος διαφεντεύει τη ροή και την αλληλουχία των εμπειριών μας και ο νους είναι ο ναός των σκέψεων, των ονείρων και του πνεύματός μας. 

Στο Σχολείο Αστρονομίας, αξιοποιούμε το χρόνο και με εργαλείο το νου και τη λογική που αυτός παράγει μελετάμε το χώρο και το δράμα που εκτυλίσσεται με πρωταγωνιστές τις κοσμικές μορφές της ύλης στη σκηνή του ουρανού. 

Σας καλούμε λοιπόν να γίνετε συνοδοιπόροι μας σε αυτό το μαγικό ταξίδι της αναζήτησης των μυστικών του σύμπαντος. 
Ο έναστρος ουρανός μας περιμένει! Ας τον ανακαλύψουμε....

Δείτε φωτογραφίες

Σχετικά Άρθρα

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

29/03/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
29/03/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
29/03/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
29/03/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
29/03/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι