Για ένα ξέγνοιαστο παιχνίδι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διασκέδαση

Περιγραφή

Ο ερχομός ενός παιδιού σηματοδοτεί την έναρξη μιας άλλης εποχής στην ζωή μας. Οι αλλαγές που δημιουργούνται με την άφιξη του μωρού μας είναι πολλές. Μια από την σημαντικότερες, λοιπόν, αλλαγές της ζωής μας είναι ότι γινόμαστε υπεύθυνοι για την ζωή ενός πλάσματος που στην αρχή της ζωής του δεν έχει την ικανότητα να προστατευτεί.

Η περιέργεια που διαθέτουν τα παιδιά είναι που τα ωθεί να είναι τόσο δραστήρια και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, που αν και θεωρείται ένα ασφαλές μέρος γι αυτό μερικές φορές μπορεί να κρύβει επικίνδυνες παγίδες από τις οποίες θα πρέπει να το προστατεύσουμε.

Υπάρχουν κάποιες πολύ χρήσιμες συμβουλές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με σκοπό να διαμορφώσουμε το σπίτι μας στο ιδανικό μέρος για να παίζει το παιδί μας ξέγνοιαστα και εμείς να είμαστε ήσυχοι μηδενίζοντας τις πιθανότητες να τραυματιστεί κατά την διάρκεια του παιχνιδιού του.

-Καλύμματα σε ηλεκτρικές πρίζες 
Καθώς οι πρίζες αποτελούν έναν από τους τοπ πειρασμούς για τα παιδιά το πρώτο πράγμα που έχουμε να κάνουμε είναι να αγοράσουμε τα προστατευτικά καλύμματα που υπάρχουν στο εμπόριο έτσι ώστε να αποφύγουμε οποιοδήποτε ενδεχόμενο περιέργειας και τοποθέτησης του δαχτύλου ή αντικειμένου μέσα στις τρύπες της πρίζας!

-Κρύψτε τα προϊόντα καθαρισμού
Αποθηκεύστε τα απορρυπαντικά σας σε ένα ψηλό μέρος του σπιτιού σας όπως ένα ντουλάπι. Κάντε δύσκολη την πρόσβαση του παιδιού σας σε αυτά καθώς οι ετικέτες και τα χρώματα που έχουν τους διεγείρουν το ενδιαφέρον τους έτσι ώστε να ασχοληθούν με αυτά με μεγάλη πιθανότητα να θέλουν και να τα δοκιμάσουν.

-Μικρά αντικείμενα και φαγητό
Οτιδήποτε είναι μικρό και το παιδί σας θα μπορούσε να προσπαθήσει να το καταπιεί απομακρύνετε το. Εάν είναι φαγητό φυλάξτε το κάπου όπου δεν θα έχει πρόσβαση μόνο του χωρίς την επίβλεψη σας και εάν έχει να κάνει με μικρά πραγματάκια που υπάρχουν μέσα στο σπίτι σας απομακρύνετε τα.

-Εύφλεκτα υλικά και τζάκι
Τέλος, το ότι ένα παιδάκι δεν ξέρει πως να ανάβει φωτιά δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κιόλας. Γι’ αυτόν τον λόγο καλό είναι οτιδήποτε μπορεί να εύφλεκτο να είναι καλά κρυμμένο στο σπίτι σας. Επίσης εάν το σπίτι σας διαθέτει τζάκι καλό είναι να πάρετε κάποια προληπτικά μέτρα και να καλύψετε τα σημεία που δημιουργούν γωνίες καθώς μπορεί να χτυπήσει άσχημα και επίσης να αποφεύγετε το άναμμα του εάν δεν μπορείτε να επιβλέπετε όλη την ώρα.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

29/03/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
29/03/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
29/03/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
29/03/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
29/03/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι