Αποθηκεύοντας τα παιχνίδια μέσα στο σπίτι

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Μένουμε σπίτι

Περιγραφή

Αυτοκίνητα, μπαλίτσες, κουκλάκια παντού μέσα στο σπίτι. Είναι μια εικόνα που αντικρίζουμε από την στιγμή που θα σηκωθούμε από το κρεβάτι μέχρι την στιγμή που θα κοιμηθούμε. Και κάπου εκεί είναι που λέμε ότι πρέπει να οργανώσουμε τα παιχνίδια, βγάζοντας ένα κομμάτι πάζλ μέσα από την μαξιλαροθήκη μας.

Χαρίστε τα περιττά παιχνίδια
Για να κάνουμε μια σωστή οργάνωση αποθήκευσης των παιχνιδιών καλό πρώτα είναι να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα σε αυτά ώστε να δούμε τι όντως θα κρατήσουμε. Καθίστε με το παιδί σας και ρωτήστε το με ποια παιχνίδια παίζει μέσα στην ημέρα. Σίγουρα θα σας πει με τα περισσότερα εάν όχι όλα αλλά εξηγείστε του ότι δεν μπορεί να τα κρατήσει όλα και ότι όσα δώσει θα κάνουν χαρούμενα άλλα παιδάκια που δεν είναι τόσο τυχερά για να έχουν παιχνίδια.

• Μικρά, μεγάλα
Καλό είναι να ξεχωρίσετε τα μεγάλα παιχνίδια από τα μικρά. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να βρείτε έξυπνους τρόπους αποθήκευσης και για τα δυο μεγέθη αντίστοιχα. Επίσης με αυτόν τον τρόπο είναι και πιο εύκολο για τα παιδιά να εντοπίζουν το παιχνίδι που θέλουν. 

Κλειστά ή ανοιχτά;
Εδώ πρέπει να βρείτε ποιός τρόπος από τους δυο βολεύει εσάς. Η μια λύση είναι να βάλουμε τα παιχνίδια σε ανοιχτό κουτί όπου θα έχει πιο εύκολη πρόσβαση το παιδί στα παιχνίδια. Το αρνητικό όμως της υπόθεσης είναι ότι λόγω της σκόνης θα θέλουν συχνό καθάρισμα. Η δεύτερη λύση είναι να επιλέξτε κλειστά κουτιά. Με αυτό τον τρόπο αποθήκευσης τα παιχνίδια μένουν πιο καθαρά και δεν χρειάζονται τόσο συχνά καθάρισμα. 

Αποθηκεύστε και εκτός παιδικού δωματίου
Επειδή συνδυάζουμε το παιδικό δωμάτιο με τον προσωπικό χώρο του παιδιού θεωρούμε ότι πρέπει να τοποθετούμε μέσα στο δωμάτιο ότι συσχετίζεται με το παιδί. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι μπορείτε κάλλιστα να αποθηκεύσετε τα παιχνίδια όπου πραγματικά σας βολεύει. Μπορεί να έχετε την δυνατότητα να τα αποθηκεύσετε σε ένα ντουλάπι της κουζίνας που δεν χρησιμοποιείται καθώς επίσης και στο τραπέζι του σαλονιού εάν έχει συρτάρια αποθήκευσης από κάτω. 

Γενικά, θα ήταν πολύ χρήσιμο για εσάς να ξοδέψετε λίγο χρόνο παραπάνω ώστε να σκεφτείτε πραγματικά πως θα σας βοηθούσε να αποθηκεύετε τα παιχνίδια και που, έτσι ώστε να αποφύγετε κάποιες δυσλειτουργίες που μπορεί να μην τις είχατε σκεφτεί. 

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

22/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
20/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
20/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
20/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
20/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι