5 συμβουλές για να ετοιμάσετε το παιδί σας να τρέξει σε αγώνα 5χλμ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Συμβουλές για γονείς / Υγεία, Υγεία

Περιγραφή

Το τρέξιμο σε έναν αγώνα 5χλμ μπορεί να είναι μια συναρπαστική ευκαιρία για ένα παιδί και μια καλή ευκαιρία για όλη την οικογένεια να τρέξουν όλοι μαζί. Υπάρχουν, όμως, ορισμένα πράγματα που θα πρέπει να θυμούνται οι γονείς όταν προετοιμάζουν τα παιδιά τους να τρέξουν σε αγώνα 5 χλμ.

Πρώτον, τα 5χλμ είναι κατάλληλα για τα παιδιά ή θα πρέπει να επιλέξουν μικρότερες, «διασκεδαστικές διαδρομές»;
Υπάρχουν ορισμένοι αγώνες οι οποίοι περιλαμβάνουν εκδηλώσεις σχεδιασμένες για παιδιά. Οι διασκεδαστικές διαδρομές είναι συνήθως μικρές αποστάσεις, με ελάχιστη έως καθόλου προπόνηση, η οποία είναι απαραίτητη για να συμμετάσχει ο διαγωνιζόμενος. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βάλετε το τρέξιμο στην καθημερινότητα του παιδιού σας ακόμη και εάν αυτό δεν είναι έτοιμο για να τρέξει.

Πόσο συχνά πρέπει τα παιδιά να κάνουν διαλλείματα κατά τη διάρκεια της προπόνησης;
Το κλειδί για να παρέχετε μια σωστή προπόνηση στο παιδί, θα ήταν να κάνετε πολλά και μικρά διαλείμματα προσαρμοσμένα στην απόσταση του αγώνα. Είναι σημαντικό για το παιδί να ενδιαφέρεται να θέλει να πάρει μέρος στον αγώνα.

Πρέπει να αυξάνεται η πρόσληψη ενυδάτωσης των παιδιών κατά τη διάρκεια της προπόνησης;
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο της Ιατρικής, η παρατεταμένη σωματική δραστηριότητα και η έκθεση στη θερμότητα αυξάνουν την απώλεια νερού και μπορούν να αυξήσουν τις καθημερινές ανάγκες σε υγρά. Επειδή τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα σε ασθένειες που σχετίζονται με τη θερμότητα σε σύγκριση με τους ενήλικες, είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να αποφεύγουν να τρέχουν τις ζεστές μέρες και να διασφαλίζουν ότι είναι ενυδατωμένα σωστά.

Τι γίνεται με τη διατροφή; Πρέπει οι γονείς να προσαρμόσουν τι τρώει το παιδί τους για να προετοιμαστεί για έναν αγώνα;
Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας έχει επαρκή πρόσληψη ασβεστίου και ότι η διατροφή του είναι ισορροπημένη. Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθούνται περιοριστικές δίαιτες πριν από τον μαραθώνιο, επειδή αυτό δεν είναι υγιές. Αντ 'αυτού, τα παιδιά θα πρέπει να λαμβάνουν άφθονα φρούτα, λαχανικά και υγιείς υδατάνθρακες. Η διατροφή τους πρέπει να είναι ισορροπημένη, ανεξάρτητα από το εάν προετοιμάζονται για 5χλμ ή όχι.

Είναι απαραίτητο το streching;
Είναι σημαντικό για τα παιδιά να κάνουν streching επειδή τα οστά τους μεγαλώνουν με ρυθμό που είναι ταχύτερος από αυτόν των μυών και των τενόντων τους. Βεβαιωθείτε ότι γίνεται σωστά στο παιδί σας, διότι αυτό μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό

Χριστίνα - Μαρία Γούλου
Συντακτική ομάδα του Timeforkids

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

22/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
20/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
20/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
20/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
20/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι