5 εναλλακτικοί προορισμοί για οικογενειακές αποδράσεις!

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ : Διασκέδαση

Περιγραφή

Αν θέλετε να ξεφύγετε από την ρουτίνα της καθημερινότητας και να χαλαρώσετε με την οικογένεια για λίγες ημέρες, μακριά από την όμορφη και αγχωτική πρωτεύουσα, σας έχουμε καλά νέα!

Η περίοδος είναι ιδανική για αποδράσεις καθώς πλησιάζει το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και όλοι θα ξεκλέψουμε λίγο επιπλέον χρόνο! Συγκεντρώσαμε μερικούς από τους καλύτερους χειμερινούς & ανοιξιάτικους προορισμούς κοντά στην Αθήνα για μία ολιγοήμερη εκδρομή που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Προορισμούς μέσα στη φύση για να τους εξερευνήσετε, να απολαύσετε τον καφές σας στη φύση και να γευτείτε τοπικές γεύσεις. Αξίζει να προστεθούν στα ταξιδιωτικά σας πλάνα. Τέτοιες εκδρομές προτείνουμε, για να φορτίσετε τις μπαταρίες σας και να περάσετε ανέμελες οικογενειακές στιγμές εξερευνώντας έναν αγαπημένο προορισμό.

Πάμε να τους δούμε αναλυτικά!


 1. Το Newton Park στο Καρπενήσι 
The Newton Park I 7ο χμ.οδ. Καρπενησίου - Προυσού - Καλλιθέας, Καρπενήσι 361 00 I Τηλέφωνο: 2237024614

Ένα πάρκο, εκπαιδευτικό με θέμα την επιστήμη της φυσικής στο οποίο όλα γίνονται παιχνίδι και διασκέδαση, σας περιμένει στο πανέμορφο Καρπενήσι. Το Newton Park είναι ένας αξιολάτρευτος προορισμός για όλες τις οικογένειες για να χαλαρώσουν, να παίξουν και εν τέλει να μάθουν ενδιαφέροντα πράγματα όπως: 

  • Η εφαρμογή του νόμου του Νεύτωνα: «κάθε δράση έχει μια ίση και αντίθετη αντίδραση!» 
  • Πως ένα παιδί 10 χρονών, μπορεί να σηκώσει 100 κιλά βάρος; Με το πολύσπαστο του Αρχιμήδη!  
  • Μετατροπές  ενέργειας, από χημική σε κινητική,  μετά σε μηχανική και τέλος σε ηλεκτρική. Πώς ; Απλώς  κάνοντας  ποδήλατο. 
  • Γιατί το ποδήλατο ισορροπεί όταν έχει φόρα; Γιατί ισχύει, η Αρχή διατήρησης της στροφορμής, κλπ. 

Εάν, λοιπόν, πάρετε την απόφαση να επισκεφθείτε το συγκεκριμένο πάρκο σίγουρα θα ανταμειφθείτε καθώς θα έρθετε αντιμέτωποι με πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Τα διαδραστικά εκθέματα έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με γνώμονα την εργονομία και την ασφάλεια και είναι μοναδικά στην Ελληνική επικράτεια. Ανάμεσα στα επιστημονικά διαδραστικά εκθέματα, υπάρχουν ανεπτυγμένα ψυχαγωγικά παιχνίδια και παιχνίδια δεξιότητας, για να υπάρχει πάντα, το αίσθημα του παιχνιδιού και οι συμμετέχοντες να παραμένουν σε εγρήγορση.  
Επιπροσθέτως, μια λίμνη με πάπιες και χήνες, κρατά το ενδιαφέρον, ενώ προχωρώντας στον χώρο, η Αλέκα η κατσίκα, η Τίνα η προβατίνα και τα αρνάκια της, φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με τα ζώα μια και είναι εξοικειωμένες να τρώνε από τα χέρια των επισκεπτών. Τέλος, στο βάθος, δίπλα στην όχθη του καρπενησιώτη ποταμού, υπάρχει ένα γηπεδάκι 5Χ5, με προδιαγραφές σχολικών αγώνων, αλλά και, low challenge, Rope course, μαζί με ένα slack line terrain, για τους πιο δραστήριους επισκέπτες, που θέλουν λίγο δράση.
Και μην ξεχνάτε ότι το παρκό αποτελεί ένα χώρο στο οποίο μπορούν να διασκεδάσουν ηλικίες από 1 έως 91 ετών!
Βρείτε περισσότερα εδώ.


 2. Το Αγρόκτημα Αμφίκαια στο Παρνασσό
Αγρόκτημα Αμφίκαια I Παλαβίτσα, Αμφίκλεια 350 02 I Τηλέφωνο: 6977596196

Μια εξαιρετική οικογενειακή απόδραση, 2 ώρες μακριά από την Αθήνα μέσα στην φύση, σας προσφέρει το Αγρόκτημα Αμφίκαια που βρίσκεται στην υπέροχη Αμφίκλεια.
Διακόσια στρέμματα γης ορίζουν έναν μικρό παράδεισο που υπακούει στα ανθρώπινα μέτρα. Τόσο μεγάλο που αξίζει να τον εξερευνήσετε. Τόσο μικρό ώστε να ψηλαφίσετε, σε κάθε γωνιά του, το σφυγμό της φύσης. Λυγερές αμυγδαλιές, σγουρές αχλαδιές, θάμνοι και περήφανα αγριόδεντρα τον κατοικούν. Φροντισμένοι κήποι τον στολίζουν. Χαριτωμένες βρύσες κουβαλούν δροσιά. Χτιστές πέργκολες προσκαλούν τον ίσκιο. Μεθυστικές οσμές βοτάνων κεντούν τον αέρα…

Κι ο Παρνασσός στο βάθος, πότε λευκός και πότε πράσινος, μετρά το χρόνο και σημαίνει την αλλαγή των εποχών. 
Στο Αγρόκτημα Αμφίκαια θα έρθετε αντιμέτωποι με τον απόλυτο σεβασμό προς την φύση, με τον πατροπαράδοτο τρόπο καλλιέργειας της γης και την παραγωγή όσων αγαθών μπορεί να μας χαρίσει, συντηρώντας αληθινές γεύσεις που κοντεύουν να λησμονηθούν. Θα δείτε περήφανα θεσσαλικά άλογα και σκυριανά πουλάρια που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν και κατοικίδια που χαίρονται, ελεύθερα, τη φροντίδα των ανθρώπων του αγροκτήματος.

Το αγρόκτημα αποτελεί ένα μαγικό μέρος για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πόλη και να θυμηθούν τη μυστική γλώσσα του βουνού. Ένας μικρός ορεινός παράδεισος στα δικά σας μέτρα.
Βρείτε περισσότερα εδώ.


 3. Γη και Ύδωρ στα Καλάβρυτα
Γη και Ύδωρ I Δάφνη Καλαβρύτων 250 04 I Τηλέφωνο: 6974410416

Μια εναλλακτική πρόταση επάνω στην αλλαγή των εποχών που θα σας αφυπνίσει με τον πιο ευχάριστο τρόπο για τον ερχομό της άνοιξης και του καλοκαιριού. Η Γη και Ύδωρ σας περιμένει στις όχθες του πανέμορφου ποταμού Λάδωνα κοντά στο χωριό Δάφνη Καλαβρύτων 2 ώρες μακριά από την Αθήνα.

Εάν κατέχετε μια ακαταμάχητη έλξη προς τις δραστηριότητες της υπαίθρου και ιδιαίτερα τις υδάτινες, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο του ράφτινγκ. Με πρωταρχικό σκοπό την ασφάλεια και την διασκέδαση σας στο Γη και Ύδωρ διοργανώνουν και υλοποιούν δραστηριότητες στην φύση για όλες τις ηλικίες. Επιπλεόν, θα βρείτε δραστηριότητες όπως τοξοβολία και Πύργο αναρρίχησης καθώς επίσης και οργανωμένες πεζοπορίες στα μαγευτικά μονοπάτια της περιοχής ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας που επιθυμείτε και αποτελούν μια ξεχωριστή πρόταση απόδρασης για οικογένειες αλλα και για σχολικές εκδρομές.

Επίσης, μπορείτε να χαλαρώσετε απολαμβάνοντας τον καφέ σας ή το φαγητό σας δίπλα στον πανέμορφο Λάδωνα. Αν επιθυμείτε να διανυκτερεύσετε στο παραδοσιακό χωριό της Δάφνης υπάρχει η δυνατότητα διαμονής σε ξύλινο ξενώνα ή σε κάποιο από τα ξενοδοχεία της περιοχής.
Βρείτε περισσότερα εδώ.


 4. Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού
Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού I Πολύδροσος 330 51 I Τηλέφωνο: 2234022700

Το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο της χώρας μας υπόσχεται μία μοναδική εμπειρία χιονοδρομίας, απόλαυσης και ξενοιασιάς στο κατάλευκο τοπίο του Παρνασσού.
Με τον καιρό να θυμίζει επιτέλους χειμώνα ο Παρνασσός έχει ντυθεί ήδη στα λευκά και υποδέχεται όλους τους λάτρεις του σκι που ανυπομονούν να βρεθούν στις αγαπημένες τους πίστες τον φετινό χειμώνα, αλλά και τους επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν την αίσθηση απόδρασης και χαλάρωσης που ξέρει να προσφέρει το χιονισμένο τοπίο του Παρνασσού.  Το εμβληματικό Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού αποτελεί τον ιδανικό προορισμό, για όλους, μικρούς και μεγάλους, για οικογένειες, παρέες ή για μεμονωμένους σκιέρ.

Στον Παρνασσό, λοιπόν, βρίσκεται το μεγαλύτερο Χιονοδρομικό Κέντρο της Ελλάδας, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί σε έναν σύγχρονο χειμερινό προορισμό που προσφέρει μία ολοκληρωμένη εμπειρία και αίσθηση ελευθερίας και ψυχαγωγίας σε μικρούς και μεγάλους χιονοδρόμους και λάτρεις της χειμωνιάτικης φύσης. Όποτε μην αργήσετε να το βάλετε μέσα στο πρόγραμμα των οικογενειακών αποδράσεών σας και να χαρείτε και εσείς το χιονίσμένο βουνό με τις όμορφες δραστηριότητες του.
Βρείτε περισσότερα εδώ.


 5. Ski school στον Παρνασσό
Ski school I Πλατεία Λάκκα, Αράχωβα 320 04 I Τηλέφωνο: 2267031552

Και καθώς αναφερθήκαμε στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στην Σχολή Σκι Πάππος - Μπαλντούμης η οποία αποτελεί τον συνοδοιπόρο που χρειάζεστε για να ανακαλύψετε την ευχαρίστηση του ski και του snowboard στο μεγαλύτερο Χιονοδρομικό Κέντρο στην Ελλάδα. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που κατέχει είναι η εγγύηση της επιτυχίας των χειμερινών σας αποδράσεων από τη καθημερινή σας ρουτίνα. Απώτερος σκοπός της σχολή είναι η διασκέδαση σας απολαμβάνοντας το βουνό κάνοντας ski ή snowboard αλλά και η σωστή και ασφαλής εκμάθηση μικρών και μεγάλων, καθώς και η δημιουργία χιονοδρομικής παιδείας και κουλτούρας, που σημαίνει σεβασμό του βουνού και των άλλων χιονοδρόμων...

Μια μοναδική δραστηριότητα που θα σας κάνει να ζήσετε αξέχαστες στιγμές εντός και εκτός πίστας, στην χειμωνιάτικη πούδρα ή στο ανοιξιάτικο χιόνι, στο πάρκο του snowboard ή στα μονοπάτια, ανεξάρτητα σε ποιό επίπεδο βρίσκεστε.
Τολμήστε το και η επόμενη οικογενειακή σας απόδραση θα σας ανταμείμψει και με το παραπάνω!
Βρείτε περισσότερα εδώ.

Δείτε φωτογραφίες

Διαβάστε ακόμη

Προτάσεις Διασκέδασης

19/04/2024

Θέλετε να απολαύσετε βουτιές με τα μικρά σας; Τότε μπορείτε να συμμετέχετε σε μια ξεχωριστή εμπειρία βρεφικής κολύμβησης στο Σεράφειο Κολυμβητήριο.

Αθήνα
19/04/2024

​​​​​​​Τα παιδιά έχουν μέσα τους πολλή ενέργεια, βοηθήστε τα να την κατευθύνουν προς την άθληση!

Μαρούσι
19/04/2024

Μια εργατική αραχνούλα η Καλλιόπη προσπαθεί μία δουλειά που δεν έχει ξανακάνει ποτέ της!

Αιγάλεω
19/04/2024

Ένα ακόμη διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό παραμύθι από τη συγγραφέα Ανδριανή Νικολάκου. Ένα παραμύθι που εξάπτει τη φαντασία και θυμίζει κάτι από τα παλιά

Αιγάλεω
19/04/2024

Σε μια πόλη όπου η βροχή είναι καθημερινό φαινόμενο, βρίσκεται το ομπρελομαγαζάκι. Ένα μαγαζάκι απ’ όπου μπορεί κανείς να αγοράσει την γκρι ή τη μαύρη

Άλιμος

Κατηγορίες Άρθρων

Διασκέδαση
98
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διασκέδαση
Διατροφή
35
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Διατροφή
Υγεία
79
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Υγεία
Για το σχολείο
36
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Για το σχολείο
Μένουμε σπίτι
24
ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μένουμε σπίτι